Каталог
- ТОВАРЫ
- Одежда, обувь, аксессуары
- Красота и здоровье
- Товары для дома
- Ювелирные украшения
- Подарки и сувениры
- Товары для детей
- Телефоны
- Бытовая техника
- Аудио-, видео-, фототехника
- Программное обеспечение и компьютерная техника в г. Мелитополь
- Спорт, развлечения, хобби
- Медицина
- Товары для сада
- Домашние животные и зоотовары
- Инструмент
- Строительство
- Авто-, мото-, спецтехника
- Автозапчасти и комплектующие
- Диски и шины для транспорта
- Аксессуары для авто- и мото
- Оборудование для автосервиса
- Автомобильная электроника
- Электрооборудование автомобилей
- Авто-, мото- масла, смазки и жидкости
- Расходные материалы, автохимия и автокосметика
- Легковые автомобили
- Мототехника
- Дополнительное оборудование
- Грузовые автомобили
- Прицепы и полуприцепы
- Запчасти для мототехники
- Коммерческий транспорт, автобусы, микроавтобусы
- Коммунально-уборочная техника
- Безопасность и защита
- Контрольно-измерительные приборы
- Сельхозпродукция, агрохимия, техника и оборудование
- Недвижимость
- УСЛУГИ
- Курорты Азовского моря
- IT, интернет, телеком
- Деловые услуги
- Красота, здоровье
- Курсы, тренинги, образование
- Праздники, мероприятия
- Медиа, реклама, полиграфия
- Фото- и видеосъёмка
- Медицинские услуги
- Швеи, ателье
- Турагентства
- Гостиницы
- Автосервисы
- Транспорт, перевозки
- Оборудование, производство
- Ремонт, строительство
- Охрана, безопасность
- Сад, благоустройство
- Уход за животными
- Искусство HandMade
- Другое
- Питание, кейтеринг
- Няни, сиделки
- Специалисты
- IT, интернет, телеком
- Деловые услуги
- Искусство
- Красота, здоровье
- Няни, сиделки
- Оборудование, производство
- Курсы, тренинги, образование
- Охрана, безопасность
- Питание, кейтеринг
- Праздники, мероприятия
- Медиа, реклама, полиграфия
- Ремонт, строительство
- Сад, благоустройство
- Мода и стиль
- Транспорт, перевозки
- Автосервисы
- Турагентства
- Уход за животными
- Фото- и видеосъёмка
- Гостиницы
- Другое
- Досуг
- ВАКАНСИИ
- Чай, кофе, какао
- Хлебобулочные, кондитерские изделия
- Пищевые ингредиенты
- Спортивное питание
- Пищевые добавки
Овен. В жизнь Овнов в сентябре придет стабильность, они смогут насладиться домашним уютом и покоем. Только в конце месяца вы сможете насладиться любовью, так как весь месяц будете отданы работе. Возможно возобновление старых отношений или развитие новых. Для тех, кто в паре, последняя неделя месяца окажется сложной из-за споров и разногласий. Контролируйте свои эмоции, будьте…
ПодробнееФото отчеты
«Львівська майстерня шоколаду» - открытие в Мелитополе
Смачний настрій Нового року
05.12.2019
Нарешті настав той час, коли можна їсти мандарини досхочу. Ці жовто-гарячі духмяні кульки асоціюються у нас з Новим роком, адже з’являються у продажі у наших широтах у грудні-січні. Мандарини можуть впевнено претендувати на місце у першій п’ятірці символів Нового року. Звідки ж вони з’явилися на нашому столі? Де їхня батьківщина? І який зв'язок між словами «мандарин», «золото» та «чиновник»?
Що ж це за культура?
Мандарин – це завжди зелене південне дерево висотою до 8 метрів. Достигають мандарини довго – від 6 до 8 місяців. За один раз з дерева можна зняти до 600 плодів. Батьківщина цього фрукту - південно-східна Азія, він росте також на Кавказі та у Криму. Грузія, Абхазія, Китай, Марокко, Еквадор – ці країни вважаються основними постачальниками мандаринів.
До чого тут Китай?
Назва «мандарин» походить від ієрогліфу китайського «заможна людина». Раніше ці фрукти були доступними лише багатіям. У Китаї з’явилася звичка дарувати мандарини на Новий рік, адже вони вважаються символом фінансового благополуччя. Кожен, кого запрошували на свято у гості, дарував господарям будинку два мандарини, так само й господарі дарували по дві мандаринки гостям, коли ті йшли додому. А отже, побажання фінансової вдачі було взаємним. Сполучення "пара мандаринів" китайською співзвучно зі словами "золото" та "гроші", а отже, будь-хто, даруючи мандарини, кличе до будинку багатство, успіх та фінансове благополуччя.
Вісім мандаринів, що лежать колом, є символом безкінечності того чи іншого блага. За іншою версією, свою назву мандарин отримав таки з китайської, але «мандаринами» заможних китайців почали називати португальці («mandarim» у перекладі з португальської - «чиновник, министр»).
З часом яскраво-жовтий фрукт скуштували у інших країнах та на інших континентах. На його основі створено багато гібридів. Сьогодні мандарини вирощують у Іспанії, Єгипті, Турції, Бразилії, Кореї, Таїланді, Грузії, Абхазії, Азербайджані, та ін. Ми «зустрічаємо» цих цитрусових гостей у себе ближче до зими.
На колір і смак товариш не всяк
Мандаринові знавці розрізняють плоди, вирощені у різних країнах. Чим спекотніша країна, тим солодші мандарини.
Абхазькі мандарини помаранчеві і невеликі, кислувато-солодкі. Майже не мають кісточок, шкірка тонка.
Іспанські - великі, дуже солодкі, мають товсту шкірку, легко чистяться, мають багато кісточок.
Ізраїльські мандарини достигають ближче до Нового року, тому вважаються пізніми. Мають тоненьку блискучу шкірку, дещо сухі.
Марокканські мандарини - чи не найкращі: солодкі, соковиті, середнього розміру, дещо сплющені. Шкірка може мати навіть помаранчево-червоний колір. Частіше за все без кісточок, шкірка дуже легко знімається.
Мандарини з Туреччини середні за розміром, шкірка жовта, тонка, але знімається погано, мають багато кісточок.
Ми звикли усі невеличкі помаранчеві кульки з цитрусовим запахом називати мандаринами. Але, не всі вони дійсно мандарини:
- танжело – гібрид танжерина (сорта мандарина) и померанця (гіркого апельсина), за смаком нагадує апельсин;
- тангор – гібрид апельсина та мандарина, або танжерина – сплюснутий червоно-помаранчевий з товстою шкіркою «квазіапельсин»;
- клементин –культура, що була отримана після схрещування різних видів мандаринів з померанцем;
- мінеолу – гібрид танжерина та грейпфрута – великий фрукт у формі груші, соковитий та солодкий.
Мандарин має вітаміни та мікроелементи, які покращують обмін речовин. 85% фруктової м’якоті – це вода, інші 15% - вітаміни С, D, K та група B, провітамін А, пектини, фруктоза, ефірні олії, флавоноїди. Своїм кольором мандарин завдячує провітаміну А (каротину), корисному для зору. Фітонциди, що є у фрукті, попереджають ріст бактерій та грибків. А ще вони дієтичні, покращують обмін речовин, підвищують апетит і низькокалорійні. Між тим, алергологи попереджають про можливість виникнення алергії на мандарини. Тож, споживати їх треба, дотримуючись міри.
Як обрати мандарин?
Пі час вибору цитрусових, і мандаринів, зокрема, треба звертати увагу на наступні чинники:
- стиглий мандарин має однорідний яскраво-помаранчевий колір шкірки;
- колір м’якоті не повинен відрізнятися за кольором від шкірки;
- при натисканні зв шкірки тече сік, а отже, мандарин стиглий;
- великий плід з товстою шкіркою майже завжди солодкий, злегка кислуватий;
- дрібні, яскраво-помаранчеві плоди, якщо мають тонку шкірку, солодкі та соковиті.
Зберігати мандарини треба у овочевому відділенні холодильника, де вони можуть знаходитися до одного місяця. Температура для зберігання +6 градусів, має також бути підвищена вологість. Якщо змастити кожен плід олією, він збережеться довше. Краща тара для зберігання – сітка. А ось поліетиленовий пакет не підходить – у ньому плоди задихнуться.
Нарешті настав той час, коли можна їсти мандарини досхочу. Ці жовто-гарячі духмяні кульки асоціюються у нас з Новим роком, адже з’являються у продажі у наших широтах у грудні-січні. Мандарини можуть впевнено претендувати на місце у першій п’ятірці символів Нового року. Звідки ж вони з’явилися на нашому столі? Де їхня батьківщина? І який зв'язок між словами «мандарин», «золото» та «чиновник»?
Що ж це за культура?
Мандарин – це завжди зелене південне дерево висотою до 8 метрів. Достигають мандарини довго – від 6 до 8 місяців. За один раз з дерева можна зняти до 600 плодів. Батьківщина цього фрукту - південно-східна Азія, він росте також на Кавказі та у Криму. Грузія, Абхазія, Китай, Марокко, Еквадор – ці країни вважаються основними постачальниками мандаринів.
До чого тут Китай?
Назва «мандарин» походить від ієрогліфу китайського «заможна людина». Раніше ці фрукти були доступними лише багатіям. У Китаї з’явилася звичка дарувати мандарини на Новий рік, адже вони вважаються символом фінансового благополуччя. Кожен, кого запрошували на свято у гості, дарував господарям будинку два мандарини, так само й господарі дарували по дві мандаринки гостям, коли ті йшли додому. А отже, побажання фінансової вдачі було взаємним. Сполучення "пара мандаринів" китайською співзвучно зі словами "золото" та "гроші", а отже, будь-хто, даруючи мандарини, кличе до будинку багатство, успіх та фінансове благополуччя.
Вісім мандаринів, що лежать колом, є символом безкінечності того чи іншого блага. За іншою версією, свою назву мандарин отримав таки з китайської, але «мандаринами» заможних китайців почали називати португальці («mandarim» у перекладі з португальської - «чиновник, министр»).
З часом яскраво-жовтий фрукт скуштували у інших країнах та на інших континентах. На його основі створено багато гібридів. Сьогодні мандарини вирощують у Іспанії, Єгипті, Турції, Бразилії, Кореї, Таїланді, Грузії, Абхазії, Азербайджані, та ін. Ми «зустрічаємо» цих цитрусових гостей у себе ближче до зими.
На колір і смак товариш не всяк
Мандаринові знавці розрізняють плоди, вирощені у різних країнах. Чим спекотніша країна, тим солодші мандарини.
Абхазькі мандарини помаранчеві і невеликі, кислувато-солодкі. Майже не мають кісточок, шкірка тонка.
Іспанські - великі, дуже солодкі, мають товсту шкірку, легко чистяться, мають багато кісточок.
Ізраїльські мандарини достигають ближче до Нового року, тому вважаються пізніми. Мають тоненьку блискучу шкірку, дещо сухі.
Марокканські мандарини - чи не найкращі: солодкі, соковиті, середнього розміру, дещо сплющені. Шкірка може мати навіть помаранчево-червоний колір. Частіше за все без кісточок, шкірка дуже легко знімається.
Мандарини з Туреччини середні за розміром, шкірка жовта, тонка, але знімається погано, мають багато кісточок.
Ми звикли усі невеличкі помаранчеві кульки з цитрусовим запахом називати мандаринами. Але, не всі вони дійсно мандарини:
- танжело – гібрид танжерина (сорта мандарина) и померанця (гіркого апельсина), за смаком нагадує апельсин;
- тангор – гібрид апельсина та мандарина, або танжерина – сплюснутий червоно-помаранчевий з товстою шкіркою «квазіапельсин»;
- клементин –культура, що була отримана після схрещування різних видів мандаринів з померанцем;
- мінеолу – гібрид танжерина та грейпфрута – великий фрукт у формі груші, соковитий та солодкий.
Мандарин має вітаміни та мікроелементи, які покращують обмін речовин. 85% фруктової м’якоті – це вода, інші 15% - вітаміни С, D, K та група B, провітамін А, пектини, фруктоза, ефірні олії, флавоноїди. Своїм кольором мандарин завдячує провітаміну А (каротину), корисному для зору. Фітонциди, що є у фрукті, попереджають ріст бактерій та грибків. А ще вони дієтичні, покращують обмін речовин, підвищують апетит і низькокалорійні. Між тим, алергологи попереджають про можливість виникнення алергії на мандарини. Тож, споживати їх треба, дотримуючись міри.
Як обрати мандарин?
Пі час вибору цитрусових, і мандаринів, зокрема, треба звертати увагу на наступні чинники:
- стиглий мандарин має однорідний яскраво-помаранчевий колір шкірки;
- колір м’якоті не повинен відрізнятися за кольором від шкірки;
- при натисканні зв шкірки тече сік, а отже, мандарин стиглий;
- великий плід з товстою шкіркою майже завжди солодкий, злегка кислуватий;
- дрібні, яскраво-помаранчеві плоди, якщо мають тонку шкірку, солодкі та соковиті.
Зберігати мандарини треба у овочевому відділенні холодильника, де вони можуть знаходитися до одного місяця. Температура для зберігання +6 градусів, має також бути підвищена вологість. Якщо змастити кожен плід олією, він збережеться довше. Краща тара для зберігання – сітка. А ось поліетиленовий пакет не підходить – у ньому плоди задихнуться.
Реклама на сайте
Адрес рекламного агентства iClub
Запорожская обл.,
г. Мелитополь,
ул. Интеркультурная 77/4
офис 78, 2 этаж
0 комментариев