Каталог
- ТОВАРЫ
- Одежда, обувь, аксессуары
- Красота и здоровье
- Товары для дома
- Ювелирные украшения
- Подарки и сувениры
- Товары для детей
- Телефоны
- Бытовая техника
- Аудио-, видео-, фототехника
- Программное обеспечение и компьютерная техника в г. Мелитополь
- Спорт, развлечения, хобби
- Медицина
- Товары для сада
- Домашние животные и зоотовары
- Инструмент
- Строительство
- Авто-, мото-, спецтехника
- Автозапчасти и комплектующие
- Диски и шины для транспорта
- Аксессуары для авто- и мото
- Оборудование для автосервиса
- Автомобильная электроника
- Электрооборудование автомобилей
- Авто-, мото- масла, смазки и жидкости
- Расходные материалы, автохимия и автокосметика
- Легковые автомобили
- Мототехника
- Дополнительное оборудование
- Грузовые автомобили
- Прицепы и полуприцепы
- Запчасти для мототехники
- Коммерческий транспорт, автобусы, микроавтобусы
- Коммунально-уборочная техника
- Безопасность и защита
- Контрольно-измерительные приборы
- Сельхозпродукция, агрохимия, техника и оборудование
- Недвижимость
- УСЛУГИ
- Курорты Азовского моря
- IT, интернет, телеком
- Деловые услуги
- Красота, здоровье
- Курсы, тренинги, образование
- Праздники, мероприятия
- Медиа, реклама, полиграфия
- Фото- и видеосъёмка
- Медицинские услуги
- Швеи, ателье
- Турагентства
- Гостиницы
- Автосервисы
- Транспорт, перевозки
- Оборудование, производство
- Ремонт, строительство
- Охрана, безопасность
- Сад, благоустройство
- Уход за животными
- Искусство HandMade
- Другое
- Питание, кейтеринг
- Няни, сиделки
- Специалисты
- IT, интернет, телеком
- Деловые услуги
- Искусство
- Красота, здоровье
- Няни, сиделки
- Оборудование, производство
- Курсы, тренинги, образование
- Охрана, безопасность
- Питание, кейтеринг
- Праздники, мероприятия
- Медиа, реклама, полиграфия
- Ремонт, строительство
- Сад, благоустройство
- Мода и стиль
- Транспорт, перевозки
- Автосервисы
- Турагентства
- Уход за животными
- Фото- и видеосъёмка
- Гостиницы
- Другое
- Досуг
- ВАКАНСИИ
- Чай, кофе, какао
- Хлебобулочные, кондитерские изделия
- Пищевые ингредиенты
- Спортивное питание
- Пищевые добавки
Овен. В жизнь Овнов в сентябре придет стабильность, они смогут насладиться домашним уютом и покоем. Только в конце месяца вы сможете насладиться любовью, так как весь месяц будете отданы работе. Возможно возобновление старых отношений или развитие новых. Для тех, кто в паре, последняя неделя месяца окажется сложной из-за споров и разногласий. Контролируйте свои эмоции, будьте…
ПодробнееФото отчеты
«Львівська майстерня шоколаду» - открытие в Мелитополе
Весняні овочі та фрукти: смакота чи яскрава небезпека?
19.05.2020
Травень – це не час, коли полиці на ринках сяють яскравою зеленню, капустою та кабачками, яскравіють червоною полуницею та томатами. Очі розбігаються від цієї різноманітності. Ми починаємо купувати усе, що бачимо, а потім раптом відчуваємо симптоми отруєння. Це ознака того, що ми їмо овочі та фрукти, які у свою чергу «їли» вдосталь нітратів.
До речі, прикладів овочів та фруктів взагалі без нітратів не існує: вони присутні у будь-якому разі, навіть якщо грунт не удобрюють, адже це – природній фактор росту рослин. Найбільшими нітратними «акумуляторами» вважаються ранні овочі та зелень. Лідерами є вологомісткі огірки та редис, буряк, салат, зелень, капуста, кабачки, огірки та морква. Між тим, експерти кажуть про те, що ці овочі та зелень досить легко «віддають» те, що накопичили.
На колір та смак товариш не всяк
Показниками вмісту нітратів може бути занадто великий розмір та надто яскравий колір овочів та фруктів. Є ще деякі ознаки, що вказують на те, що визрівання овочів штучно пришвидшували.
Огірок. Пустий і жовтуватий на розрізі краще не купувати і не їсти.
Морква. Про великий вміст нітратів свідчить «велика» серцевина та білі крапки.
Капуста. Нітрати накопичуються у товстих частинах листя. Тож, верхні зрізайте і обрізайте потовщені частини на інших.
Кабачки. Жовті плями на шкірці «видають» нітрати. Їх треба обрізати.
Зелень. Якщо її «перегодували», у неї будуть товсті стебла та велике яскраве листя.
Картопля. Якщо на бульбах є зелені плями, не купуйте таку картоплю. Якщо вже так трапилося, обрізайте усе зелене, аби уникнути отруєння.
То що ж робити? Безумовно, терпіти до липня, коли визрівають грунтові томати, чи до серпня, коли збирають кавуни, не треба. Потрібно лише дотримуватися правил. Спеціалісти з харчування рекомендують перед вживанням овочі та зелень гарно вимити. Нітрати розчиняються у воді, під час «купання» вони втрачають вже 10–15% нітратів. Окрім цього важливе значення має і нарізання. Овочі треба нарізати і дати їм полежати, а ще краще – залити водою. Термічна обробка вбиває до 80% нітратів.
Задля того, аби бути впевненим у безпеці овочів та фруктів, потрібно придбати нітратовимірювач. Задоволення не дешеве, проте користь для здоров’я переважає над витратами.
Отруїлися? Що робити?
Ознаки того, що ви отруїлися нітратами, проявляються за дві години після вживання. Людину нудить, з’являються спазми у животі, запаморочення та слабкість. Вихід: вживання сорбентів та якомога більше води. Якщо ознаки отруєння не минають, звертайтеся до лікаря, аби уникнути більш серйозних для здоров’я наслідків.
Травень – це не час, коли полиці на ринках сяють яскравою зеленню, капустою та кабачками, яскравіють червоною полуницею та томатами. Очі розбігаються від цієї різноманітності. Ми починаємо купувати усе, що бачимо, а потім раптом відчуваємо симптоми отруєння. Це ознака того, що ми їмо овочі та фрукти, які у свою чергу «їли» вдосталь нітратів.
До речі, прикладів овочів та фруктів взагалі без нітратів не існує: вони присутні у будь-якому разі, навіть якщо грунт не удобрюють, адже це – природній фактор росту рослин. Найбільшими нітратними «акумуляторами» вважаються ранні овочі та зелень. Лідерами є вологомісткі огірки та редис, буряк, салат, зелень, капуста, кабачки, огірки та морква. Між тим, експерти кажуть про те, що ці овочі та зелень досить легко «віддають» те, що накопичили.
На колір та смак товариш не всяк
Показниками вмісту нітратів може бути занадто великий розмір та надто яскравий колір овочів та фруктів. Є ще деякі ознаки, що вказують на те, що визрівання овочів штучно пришвидшували.
Огірок. Пустий і жовтуватий на розрізі краще не купувати і не їсти.
Морква. Про великий вміст нітратів свідчить «велика» серцевина та білі крапки.
Капуста. Нітрати накопичуються у товстих частинах листя. Тож, верхні зрізайте і обрізайте потовщені частини на інших.
Кабачки. Жовті плями на шкірці «видають» нітрати. Їх треба обрізати.
Зелень. Якщо її «перегодували», у неї будуть товсті стебла та велике яскраве листя.
Картопля. Якщо на бульбах є зелені плями, не купуйте таку картоплю. Якщо вже так трапилося, обрізайте усе зелене, аби уникнути отруєння.
То що ж робити? Безумовно, терпіти до липня, коли визрівають грунтові томати, чи до серпня, коли збирають кавуни, не треба. Потрібно лише дотримуватися правил. Спеціалісти з харчування рекомендують перед вживанням овочі та зелень гарно вимити. Нітрати розчиняються у воді, під час «купання» вони втрачають вже 10–15% нітратів. Окрім цього важливе значення має і нарізання. Овочі треба нарізати і дати їм полежати, а ще краще – залити водою. Термічна обробка вбиває до 80% нітратів.
Задля того, аби бути впевненим у безпеці овочів та фруктів, потрібно придбати нітратовимірювач. Задоволення не дешеве, проте користь для здоров’я переважає над витратами.
Отруїлися? Що робити?
Ознаки того, що ви отруїлися нітратами, проявляються за дві години після вживання. Людину нудить, з’являються спазми у животі, запаморочення та слабкість. Вихід: вживання сорбентів та якомога більше води. Якщо ознаки отруєння не минають, звертайтеся до лікаря, аби уникнути більш серйозних для здоров’я наслідків.
Реклама на сайте
Адрес рекламного агентства iClub
Запорожская обл.,
г. Мелитополь,
ул. Интеркультурная 77/4
офис 78, 2 этаж
0 комментариев