клуб твоих интересов и выгодных предложений

Предложить новость
Добавить афишу
Предложить новость
Добавить афишу
Блог компании iClub

Авокадо для суші

11.02.2020

Чи давно ви полюбляєте суші? Напевно що років 6, а може трохи більше. А чи замислювались ви колись, що смак ваших улюблених ролів багато в чому залежить від якості та правильного приготування продуктів, що входять до їх рецепту. Одним із таких продуктів є авокадо – досить цікавий та унікальний фрукт. Як придбати цю складову для приготування улюбленої страви можливо у будь-якому супермаркеті нашої країни. Потрібно лише знати, як правильно вибрати продукт, щоб стан його стиглості відповідав страві, яку плануєте готувати.

Що потрібно знати, купуючи авокадо?

Враховуючи те, що авокадо фрукт досить новий в нашій країні і використовують його у стравах досить рідко, відносно інших продуктів, дуже складно обрати товар у магазині. Купувати продукт лише за зовнішніми ознаками в данному випадку буде помилкою. Навіть стиглий з червоним відтінком і м’який фрукт може засмутити вас жорсткістю в середині і гірким смаком.

Як правильно обирати авокадо, щоб він найкраще смакував у страві?

Фрукт повинен бути темним. Чим він світліший, тим він менш стиглий. Тому, при можливості, зазирніть в декілька овочевих лавок і відшукайте темно-зелений з відтінком червоного або навіть коричневого.

Якщо авокадо, який ви обрали, ззовні стиглий, але все одно твердий, його потрібно залишити на 2-3 дні на теплому підвіконні. Так само можна отримати стиглий фрукт, якщо у магазині зовсім не було вибору і ви змушені були придбати зелений продукт. 5 днів на підвіконні – і він готовий до вживання.

Щоб обрати одразу стиглий фрукт і не отримати переспілий гнилий авокадо, необхідно подивитись на стан м`якоті біля черенка. У стиглого фрукта колір буде жовтий, у старого – темний, майже чорний.

Спираючись на наведені вище характеристики, ви маєте усі можливості обрати найкращий авокадо для суші. Адже саме в таких ролах, як філадельфія і калифорнія, цей фрукт є важливою складовою.

Чого ви ще не знаєте про авокадо?

Як було сказано вище – авокадо це фрукт, рідною країною якого є Мексика. Саме мексиканський зелений грушеподібний продукт є найкращим. Просте на ринках нашої країни представлені в основному товари із Африки чи Бразилії. Пов`язано це, насамперед, з ціною. Тому, якщо випадково ви побачили, що виробником фрукта зазначена Мексика, не пошкодуйше грошей і придбайте цей уникальній і смачний продукт. Ви будете здивовані його смаковими якостями.

Для приготування страви, авокадо не варто нарізати заздалегідь. У його складі є велика кількість заліза, що вступає в реакцію з повітрям і мя'коть темніifє. Це потемніння не тільки псує зовнішній вигляд страви, але і додає їй гіркоти, яка совсім не умісна у приготованні суші.

Використання авокадо у приготуванні ролів

Замовлення суші у Львові в ресторані https://origami.lviv.ua не залишать байдужим навіть консервативного споживача, а от вартість їх, навпаки, може зіпсувати настрій і бажання купувати. Необхідно зазначити, що низької ціни за якісний товар ви не зможете отримати, тому що основні інгридієнти для суші досить коштовні. Червона риба, сир філадельфія, свіжі овочі і фрукти – все це є основними складовими ролів, і від їх якості залежить смак майбутньої страви. Окрім того, майстер-шеф, який готує роли, також потребує оплати висококваліфіканої праці.

Основні роли, до складу яких входить авокадо:

  • Всі роли серії класичної Філадельфіі, а також філадельфія з вугрем.
  • Декілька видів ролів Каліфорнія: в кунжуті, з лососем, в масаго.
  • Фруктові та овочеві роли з авокадо.

Використовують авокадо для приготування ролів у свіжому вигляді і ніколи не піддають тепловій обробці, під час якої фрукт може потемніти і стати гірким на смак.

Як приготувати авокадо для суші?

Щоб страва вийшла смачною і час не був витрачений дарма, необхідно дотримуватися декількох правил підготування фрукта.

По-перше, перед приготуванням продукт необхідно помити, але лише холодною водою, і не пізніше ніж за 5 хвилин до використання. Якщо фрукт вимити теплою водою і залишити в холодильнику не деякий час, він стане гірким і непридатним у їжу.

По-друге, знімаючи верхній шар гострим і тонким ножем, заувате, що товщина цього шару не повинна перевищувати 2 мм. Після цього треба авокадо промити ще раз у холодній воді.

По-третє, щоб знати як нарізати авокадо для суші, необхідно орієнтуватися у розмірах майбутніх ролів. Фрукт досить твердий і еластичний, що дозволяє розділити його на великі чи дрібні кусочки, не докладаючи зусиль. Для суші авокадо зазвичай нарізають невеликими довгими смужками у 2-3 мм завширшки і 10-15 мм - завдовжки. Розмір скибочки залежить від розміру майбутнього ролу.

Як дрібно нарізати авокадо для ролів?

Інколи в середину ролів додається дуже дрібно нарізаний авокадо, що заповнює середину. Для такого наповнення необхідно знати, як нарізати авокадо для суші правильно. Щоб не помилитися в який саме рол використовується одна скибочка авокадо, а в який декілька, необхідно перед приготуванням визначитися з рецептом і ознайомитися з його складовими. Нарізаючи авокадо дрібними скибочками, пам`ятайте про те, що скибочки укладаються вздовж рола, і при розрізанні його на частини вони повинні акуратно розділятися ножем.

Правила дрібної нарізки авокадо для суші:

  • Розділяємо фрукт на дві половинки и дістаємо кісточку. Кожну половинку будемо розрізати окремо, тому подальші дії необхідно зробити окремо з кожною половинкою.
  • Пласкою частиною укладаємо фрукт на поверхню і вздовж розрізаємо  на декілька великих пластів в залежності від загального розміру продукту. Товщина одного пласта не повинна перевищувати 5-7 мм.
  • Далі кожен пласт будемо розрізати окремо, щоб усі шматочки були рівними і акуратними. Кладемо один пласт на поверхню і вздовж розрізаємо на дрібні смужки товщиною 1-2 мм.Для того, щоб ця операція пройшла успішно, необхідно заздалегідь приготувати гострий і тонкий ніж.
  • Наступний етап - отримані смужки впоперек розрізаємо ножем на дрібні смужечки товщиною 1 мм.

Перелік операцій із другої до червертої необхідно також зробити і з другою половинкою авокадо. От і все - важливий інгредієнт для ваших ролів готовий.

Важливо знати про авокадо!!!

Використовуючи цей фрукт для приготування улюблених ролів, важливо також пам`ятати, що, дотримуючись класичних рецептів, ви зможете отримати кращий результат, аніж створюючи власний рецепт з досить складним продуктом.

Господині, подекуди, використовуючи авокадо у стравах, забувають, що це не звичний для нашої широти інгридієнт, і його не потрібно додавати до будь-яких страв лише для того, щоб потім похизуватися, що використали авокадо. Його смак буде доречним лише у тих рецептах, де відсутні кислі та кисло-солодкі продукти.

Найгірше авокадо смакує із ананасом (консервованим і свіжим), усіма цитрусовими, майонезом і в`яленим та копченим м`ясом. А отже, не потрібно псувати смак майбутньої страви, не розбираючись у характеристиках продукту.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Украина онлайн